Zašto je samopouzdanje važnije od ljepote?
Foto: Tuzlanski.ba

Evo zašto je mnogo važnije da gradite svoj unutrašnji izgled umjesto fizičkog!

Ako imate priliku da birate između super zgodnog frajera koji je povučen, stidljiv, nesiguran... i momka koji nije baš toliko zgodan, ali je komunikativan, samouvjeren, zna šta želi i vrijeme provedeno s njim naprosto leti, šta biste izabrale?

Naravno da bi izbor pao na manje zgodnog, ali zanimljivog momka zar ne?

U svakom slučaju će vam dobar izgled pomoći da vam neko priđe i pozove vas na prvi sastanak, ali da biste ostavili dobar utisak, potrebno je da kod sebe izgradite komunikacijske vještine i samopouzdanje.

Pogledajte zašto će djevojka sa samopouzdanjem mnogo bolje proći kod momaka od djevojke koja je samo lijepa:

#Djevojka koja ima puno samopouzdanja zna šta hoće i ne boji se da ti pokaže

#Samouvjerena djevojka se ne ustručava da podijeli duhovitu, senzualnu, avanturističku stranu svoje ličnosti, što je čini zanimljivom sagovornicom i osobom.

#Djevojka koja ima dovoljno samopouzdanja izgleda dobro u bilo kojoj odjeći jer se osjeća dobro u svojoj koži i svom tijelu!

#Samouvjerena djevojka se ne trudi  previše da impresionira frajera na sastanku kako bi mu se svidjela i ne pretvara se da je nešto što nije, jer je svjesna svih svojih vrlina i mana. I čvrsto vjeruje da će se onom pravom svidjeti baš takva kakva jeste!

#Djevojka koja ima dovoljno samopouzdanja neće se ustručavati da pokaze dečku da joj se dopada...

#Neće tolerisati nepoštovanje i loše manire jer zna da zasluzuje džentlemena pored sebe!

#Samouvjerena djevojka neće biti opterećena time da se uklopi u imidž ‘dobre djevojke’, jer je ne zanima šta će neko drugi reći. (cosmopolitan.rs)