Foto: Tuzlanski.ba

Donosimo vam "strategiju" kako da se podmladite u samo 12 koraka. Bez puno odricanja i muke, izgledajte lijepo i budite zdravi.

Neka vam uvijek bude u mislima da je bitnije kako se osjećate, nego kako izgledate. Brinite o sebi, svom zdravlju i tijelu. A ako želite izgledati mlađe, ili održati svoj mladoliki izgled, neka vam pomogne ovih 12 savjeta.

Unosite dovoljno vitamina D

Vitamin D pozitivno utiče na pamćenje, kožu, srce, kosti, i još mnogo toga. On je odličan saveznik u podmlađivanju.

Vodite računa o zdravlju zuba

Zdravi zubi će vas učiniti odmah mlađim, ali su pored toga jako važni i za zdravlje.

Ne gubite iz vida "brojke" značajne za zdravlje

Povremeno provjerite svoju kilažu, ali posjećujte i svog doktora, koji će kroz analize saznati da li je sve u najboljem redu s vašim zdravljem.

Pokušajte da smanjite nivo stresa

Stres je danas dio svakodnevnice, i svjesni smo toga. Međutim, to ne znači da trebate pustiti da vas izjeda. Naučite neke tehnike disanja, smirite se kad je period loš, nađite način da se opustite i mislite na sebe.

Budite u kontaktu sa onima koje volite

Čak i kada ste u strašnoj gužvi, pronađite vremena da se čujete sa prijateljima i porodicom ili bar pošaljite poruku ili mail. To naravno ne može da zamijeni viđanje uživo, ali ćete im bar staviti do znanja da mislite na njih, piše Mondo.rs

Nađite vremena za vježbe snage

Kako bi osnažili mišiće i kosti vrstite vježbe snage u svoju rutinu. Na taj način ćete i izgledati bolje ali ćete se i osjećati mlađe.

Radujte se

Pronađite vrijeme za sebe i za svoje voljene. Uživajte u životu, smijte se što više.

Jedite više svježeg voća 

To je jednostavan, ukusan i djelotvoran način da sačuvate zdravo srce, bistar um i dobru liniju.

Uvedite u ishranu integralne žitarice

One će učiniti čudo za vaše zdravlje.

Razmišljajte pozitivno

Znamo da sve nije tako sjajno i bajno, a znate i vi. Ipak to ne znači da trebate biti negativni. Budite raspoloženi i gledajte sve s vedrije strane, biće bolje za vas.

Vježbajte redovno

Nemojte preskakati vježbanje. Ako ne volite baš vježbe, možete uvijek šetati. Tako ćete imati više energije i sigurno ćete biti bolje raspoloženi.

Spavajte dovoljno

Znate i sami koliko je san važan. Kad se dobro naspavate, i probudite odmorni, odmah ćete izgledati svježije i mlađe. (Tuzlanski.ba)