Foto: Tuzlanski.ba

Kako temperature rastu, vjerovatno ćete htjeti nositi majice bez rukava i haljina s golim ramenima, piše Best Life

"Žena bilo koje dobi može pokazati svoje ruke", kaže Jaquelyn Wahidi, stilistica.  Međutim, ako imate više od 60 godina, postoji nekoliko stilskih uputa koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru i nošenju komada bez rukava kako biste bili sigurni da laskaju vašem tijelu—i zauzvrat daju osjećaj samopouzdanja, prenosi Tuzlanski.ba

Imajući to na umu, evo nekoliko isprobanih savjeta stručnjaka

1 Potražite šire naramenice

Jedan od Wahidijevih najboljih savjeta je da potražite topove i haljine sa širim naramenicama i užim otvorima za ruke – umjesto naramenica ili komada s iznimno velikim otvorima za ruke. Zašto? Jer na ovaj način možete nositi svoj omiljeni grudnjak bez brige hoće li vam viriti ispod odjeće. Šire naramenice također imaju veću potporu, što je plus ako imate puno poprsje.

2 Pazite da naramenice besprijekorno pristaju

Govoreći o naramenicama - besprijekorno pristajanje najvažnije je kada nosite rukave. Ne samo da je neugodno stalno povlačiti labave naramenice kad vam padnu s ramena, nego također čini da izgledate neuredno. A kad su ti naramenice toliko uske da ti se zabijaju u ramena, to je očito i neugodno i nimalo laskavo.

Melony Huber, stilistica i modna stručnjakinja, predlaže da potražite komade bez rukava koji imaju podesive naramenice. Također možete odnijeti svoju odjeću bez rukava lokalnom krojaču i po potrebi podići ili spustiti naramenice.

3 Odlučite se za čvrste tkanine

Dobra je ideja odabrati komade koji su izrađeni od kvalitetnih tkanina.

"Želite nešto što će zadržati svoj oblik i formu i izdržat će test vremena", kaže Huber.

Na primjer, nikada nećete pogriješiti s bezvremenskim, čvrstim materijalima poput pamuka, trapera, lana i konoplje. Ne samo da ćete više iskoristiti odjeću izrađenu od ovih tkanina, već oni također nude sofisticiraniji i uglađeniji izgled .

4 Dajte tim rukama sjaj

"Ako nastavite s rutinom treninga snage u starijim godinama, vaše će ruke imati lijep isklesan izgled", kaže Wahidi. "Ali ne može svako to učiniti. Dakle, ako ne možete tonirati, pocrnite!"

Naravno, sunčanje nosi rizik od raka kože - stoga Wahidi umjesto toga preporučuje da pomiješate nekoliko kapi za sunčanje sa svojim omiljenim losionom za tijelo za suptilan, prirodan sjaj.

"Ovo također funkcioniše za lažiranje zategnutih nogu kada želite nositi kratke hlače i suknje", dodaje ona.

5  Koristite pribor strateški

Jedna od drugih Wahidijevih omiljenih stilskih strategija je opremanje na način koji skreće pozornost s vaših ruku.

Na primjer, privlačna ogrlica, gomila prekrasnih narukvica ili zabavni šal s uzorkom mogu pomoći ne samo dodati nešto posebno vašoj odjeći, već i privući pažnju negdje drugdje.Da budemo jasni, to ne znači da se ne biste trebali osjećati ponosno razmećući se rukama—ali dodaci na ovaj način stvaraju uravnoteženiji izgled.