Foto: Tuzlanski.ba

24-godišnja Niamah Haddow iz Walesa 2015. godine težila je 120 kilograma. Diplomirala je i živjela na takozvanoj studentskoj prehrani, odnosno većinom je jela pizzu i brzu hranu te pila alkohol.

Shvatila je da mora smršati kada je za 21. rođendan posjetila zabavni park na Floridi u kojem nije mogla koristiti sve sprave. To iskustvo u kombinaciji s brigom njene majke za zdravlje kćeri bilo je alarm za uzbunu. Odlučila je promijeniti svoje životne navike, prenosi index.hr.

“U avionu sam trebala dodatni pojas, a hodanje po luna parku bilo je prava noćna mora. Noge su mi bile natečene i nisam mogla hodati. Plakala sam od bolova. Htjela sam na jednu spravu, ali nisam stala u sjedalo, a na drugoj su me poslali u sjedalo za pretile osobe. Bilo je užasno”, ispričala je Niamah za UNILAD.

Po povratku s putovanja u suzama je stala na vagu. Do tog trenutka nije znala koliko doista teži. To je bio prvi korak na njenom putovanju do transformacije.

“Svaki dan sam jela vani i pila alkohol. Kad bih osjetila glad, posezala sam za keksima”, prisjetila se.

U decembru 2016. stala je u odjeću manju za šest konfekcijskih brojeva, a onda je pokrenula i Instagram stranicu putem koje dijeli svoje iskustvo i pokušava inspirirati sve koji su u sličnoj situaciji da se odvaže na promjenu.

Njen partner joj je bio podrška, ali kaže da im veza nije bila idealna jer se ona cijelo vrijeme panično bojala da će je ostaviti zbog nekog boljeg.

Na kraju se par odlučio i vjenčati, a Niamah tvrdi da se to ne bi dogodilo da ona nije smršala.

“Imala sam vjenčanicu sirena kroja koja je bila prilično uska. Ne bih je nikada nosila da nisam smršala, a to mi je bio san”, ispričala je.

Danas se osjeća odlično, mršavija je 57 kilograma i kaže da je konačno osoba kakvom je oduvijek htjela biti. Postala je policajka što joj je također bila želja, ali ju je u ostvarenju tog sna sprječavao višak kilograma.

“Sad živim u Australiji, imam život i posao iz snova. Toliko toga sam postigla samo zahvaljujući gubitku kilograma, znam da to drugačije ne bih uspjela jer nisam imala samopouzdanja”, zaključila je Niamah. (Tuzlanski.ba)