Savjeti mame troje djece: Prije nego što postaneš mama spavaj dok možeš, putuj i budi se uz seks svako jutro
Foto: Tuzlanski.ba

U životnom dobu ste kada razmišljate da zasnujete porodicu, ali niste sigurni kako će se to odraziti na vas, vaš socijalni i emotivni život. Pročitajte savjete majke troje dece.

"Kao prvo, izgledaš sjajno. Izgledaćeš isto tako dobro i za osam godina, ali i sada izgledaš prilično dobro. Htjela sam da ti kažem nekoliko stvari prije nego što kreneš sa rađanjem djece...

1. Nema žurbedorucak-u-krevetu-1390827158-25002

Čim se u tvojim grudima razvije ideja o bebi, sačekaj malo duže. Ako je većina tvojih prijatelja već u drugom stanju, pa i ti osjećaš da bi trebalo to da uradiš, sačekaj još malo. Čim bude vrijeme, znaćeš.

2. Spavaj dok još možeš

Vrati se u krevet i uživaj! Ako imaš tu slobodu da spavaš, prevrći se po krevetu, imaj seks prije nego što popiješ prvu jutarnju kafu i onda opet kad popiješ kafu. Radi sve ove stvari i uživaj u vremenu koje imaš, jer će doći trenutak kada će to biti luksuz. Ne žuri. Ima vremena kada ćeš da žuriš. Živi sporije i spavaj kad god ti se ukaže prilika.

3. Rezerviši let i otputuj

Uživaj u Italiji, pij vino u Francuskoj, pjevaj u pubu u Engleskoj. Gdje god možeš da odeš, idi. Putuj po svijetu, po Evropi. Kada budeš dobila djecu, biće ti mnogo teže da putuješ.

prijateljice-trudnice-djeca4. Prihvati promjene

Sjećaš se porođaja u vodi koji si željela? Onaj gdje dobijaš masažu, a onda kada rodiš bebu, ona izađe sa ružinim laticama, topla voda i svijeće oko tebe? Zapravo ćeš završiti sa 3 carska reza. Prihvati promjenu, nemoj da pokušaš da kontrolišeš ono što ne možeš i zahvali se što si rodila zdravu djecu.

5. Nikada nećeš zažaliti

Nemoj nikada da se zabrineš da ćeš se pokajati što si odlučila da imaš djecu. Ni sekudnu. Bićeš veoma sretna kad ih dobiješ. Zato, uživaj u ravnom stomaku, izlascima subotom uveče, ali znaj da kada nastanu te promjene, bićeš najsretnija mama na cijelom svijetu.

Čestitam ti unaprijed!"

(kurir.rs)