Pet znakova koji pokazuju da je vrijeme za novi grudnjak
Foto: Tuzlanski.ba

Kupovina grudnjaka često se zna pretvoriti u pravu noćnu moru. Nije rijetkost da godinama nosimo određenu veličinu i tek kasnije shvatimo da smo bili u krivu.

A druge pak strane kada pronađeno onaj savršeni grudnjak, znamo ga nositi godinama, a to često nije dobro. Kako biste znali kada je vrijeme za promjenu grudnjaka, u nastavku pročitajte pet znakovi koji ukazuju na činjenicu da je vaš grudnjak spreman za smeće.

Kada iskoči žica

Jedan od prvih znakova da je grudnjak odslužio svoje je stanje žica. Ako su žice na bilo kojem mjestu izvirile, žuljaju ili vas čak bodu, vrijeme je za shopping.

Kada promijeni boju

Normalna je pojava da donje veš, pa tako i grudnjaci, mijenjaju boju zbog pranja. No, ako ste primijetili da je vaš grudnjak poprimio neku drugu boju ili ima žute mrlje koje ni pranje iznad 60 stepeni ne može isprati, vrijeme je za novi.

Ako je prelabav ili uzak

Kao i drugi komadi odjeće, tako se i grudnjaci tokom vremena olabave ili postanu uži. To je normalna pojava jer zbog učestalog pranja i nošenja, dolazi do istrošenosti materijala. Uski grudnjaci se mogu urezivati, što može negativno utjecati na cirkulaciju, dok oni labavi jednostavno ne pružaju potrebnu potporu.

Kada uočite male “dlačice”

Istrošeni grudnjak često ima sitne dlačice koje ukazuju na to da je guma koja ga drži pukla. To je moguće vidjeti i na gaćicama. Ovo je krajnji znak koji govori da vaš grudnjak više ne pruža potporu i da je vrijeme za kupnju novog.

Kada naramenice više ne sjedaju kako bi trebale

Jedan od prvih znakova da je grudnjak imao boljih dana su naramenice. One se zbog potpore koju pružaju prve olabave i ukazuju na to da je potrebno ići u kupnju. Grudnjak još možemo nositi jer lako zategnemo naramenice, no kada to više nije moguće, vrijeme je za promjenu, piše Novi list