Večeras je u SKPC Mejdan održana Redovna sjednica Skupštine FK Sloboda Tuzla.

Odbor za upravljanje FK Sloboda podnio ostavke: "Za naredna dva mjeseca finansije osigurane"
Foto: FK Sloboda | Odluka jednoglasno usvojena

Na dnevnom redu skupštine našle su se tačke koje su se ticale razrješavanja neaktivnih članova klupske skupštine kao i imenovanje zamjenskih članova skupštine na osnovu prijava koje su dostavljene u javnom pozivu. 

Klupska skupština danas je popunjena s novih 10 zamjenskih članova. Također, članovima skupštine dostavljeni su Izvještaji o radu i financijski izvještaji o radu fudbalskog kluba i omladinskog pogona FK Sloboda Tuzla koji su jednoglasno usvojeno o strane članova skupštine.

Također, zbog manjka podrške javnosti i navijača, političkih struktura Grada i Tuzlanskog kantona, nemogućnosti kreiranja pozitivnog sportskog i investicionog ambijenta, te ličnih razloga pojedinih članova Odbora za upravljanje, Odbor za upravljane FK Sloboda Tuzla klupskoj skupštini je podnio ostavku koja je jednoglasno usvojena.

Klub želi informisati javnost i navijače da će već sutra raspisati javni poziv za formiranje novog Upravnog odbora.

Također, javnost, navijače i radnu zajednicu želimo obavijestiti da je financijska konstrukcija neophodna za normalno funkcionisanje kluba obezbjeđena za naredna dva mjeseca, te da svi zainteresovani i budući članovi upravnog odbora imaju potpuni mir u funkcionisanju za navedeni period.