U sjedištu kompanije Sport Vision u Bosni i Hercegovini, po peti put zaredom, održan je tradicionalni Sport Vision Kids Day - dan kada sjedište kompanije u Bijeljini oživi od igre, smijeha i radosti.

Ovaj poseban događaj, koji okuplja djecu zaposlenih, ponovo je pokazao da Sport Vision nije samo lider u svijetu prodaje sportske opreme, već da je i kompanija velikog srca.

Ovogodišnji Sport Vision Kids Day je bio u znaku olimpijskog duha, pa su mališani imali priliku da učestvuju u mini olimpijadi, posebno organizovanoj za njih.

Djeca uzrasta od 6 do 12 godina su se takmičila u različitim sportskim disciplinama, pokazujući timski duh, hrabrost i sportski fer-plej, dok su djeca mlađeg uzrasta uživala u predstavama, zabavi sa animatorima i neizostavnom svijetu balona, što je dodatno obojilo dan smijehom i veseljem.

Ipak, ono što je ovaj događaj učinilo posebnim jeste njegova humanitarna strana. Svako dijete je sa sobom donijelo igračku ili komad odjeće, a pobjednička ekipa mini olimpijade imala je čast da odluči kojoj ustanovi će ti pokloni biti donirani. Ove godine, dječija srca su odlučila da sve prikupljene poklone daruju ustanovi za djecu bez roditeljskog staranja, unoseći radost u živote mališana kojima je to najpotrebnije.

Događaju koji je održan 30.08.2024. godine je prisustvovalo oko 150-oro djece zaposlenih u Sport Vision-u, a kao znak pažnje i podrške za početak nove školske godine, svako dijete školskog uzrasta svih zaposlenih u kompaniji u Bosni i Hercegovini je dobilo poklon-paket kako bi uspješno zakoračili u nove školske avanture.

Sport Vision Kids Day je događaj koji iz godine u godinu dokazuje da su najvrijedniji resursi kompanije upravo njeni ljudi i njihove porodice. Ovaj dan nije samo prilika za druženje i zabavu, već i za stvaranje uspomena koje će djeca, ali i njihovi roditelji, nositi sa sobom dugo vremena.

Iz kompanije ističu da će ostati posvećeni ne samo razvoju poslovanja, već i njegovanju vrijednosti koje čine pravu suštinu života - ljubavi, zajedništva i nesebične pomoći drugima. 

Pored toga zahvaljuju se svim učesnicima što su i ove godine pokazali da je Sport Vision više od kompanije - to je porodica koja radi na boljoj budućnosti za sve.