Foto: Tuzlanski.ba

Djeluje vam da je za ozbiljan trening potrebno puno vremena, ali vam je uvijek teško da pronađete tih par sati sedmično da se posvetite sportu u rekreaciji. Ipak, svako vježbanje je dobro i koristi našem tijelu, pogotovo što većina nas vodi sjedeći način života. Osim boljoj formi, trening doprinosi i dobroj liniji , a za samo 10 minuta vježbanja možete sagorjeti značajan broj kalorija.

Bilo da više volite trčanje ili statične vježbe u teretani, uvođenjem kratkog desetominutnog treninga možete ostvariti solidne rezultate i sagorjeti višak kalorija koji ste unijeli.

infografik-kalorije-vjezbanje-aktivnosti

Infografik koji predstavljamo je razrađen prema prosječnim težinama muškaraca i žena, 90 i 62 kilograma. Tako na primjer, žena za 10 minuta trčanja može sagorjeti oko 70 kalorija, dok će muškarac potrošiti 110 kalorija. Aerobik umjerenog intenziteta može sagorjeti oko 60 kalorija, a ukoliko preferirate rekreaciju i zabavu, možete se odlučiti za zumbu, koja za samo 10 minuta sagorijeva 66 kalorija. Dakle, uvedite barem kratke treninge koji ce vam omogućiti da uživate u svojim omiljenim namirnicama, naravno umjereno! (bizlife.rs)