Foto: Tuzlanski.ba

Poznati chef Raymond Blanc otkrio je trikove za pečenje krompira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, kojom se masnoćom koristiti... 

Ovaj ponosni vlasnik dvije Michelinove zvjezdice istaknuo je da bi krompire trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.

Sljedeći korak jest odabir masnoće. Raymond tvrdi da bi za pripremu krompira najbolje bilo upotrijebiti guščju mast jer ima intenzivan okus.

"Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jest maslinovo – dat će krompirima gorki okus."

Savjetuje da prvo kuhate krompire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u pećnicu na 200°C, 30 do 40 minuta. Od začina, kaže, koristite samo sol i biber. (vecernji.hr)