Donosimo vam sjajnu ideju za današnji ručak - cijeli postupak pripreme najboljih domaćih tortilja koje uspiju baš svaki put!
Zamijesite tijesto koje će na kraju biti daleko boljeg okusa od onog kupovnog, pripremite nadjev i sve dobro zapakirajte u smotuljak sreće. Pripremite i nešto zelene salate i ribanog sira kako bi spoj bio kompletan. Brz i jednostavan ručak, od početka do kraja pripremljen kod kuće - može li bolje?
Za pripremu tortilja potrebno vam je:
400 g brašna
150 ml vode
80 ml ulja
Prstohvat praška za pecivo
Sol
Za pripremu nadjeva:
1 glavica luka
1 konzerva graha
1 konzerva kukuruza
400 g pilećih prsa
3 žlice pelata
Čili
Sol, papar
Paprika
Zelena salata
Ribani sir
Priprema:
Tijesto pripremite tako da pomiješate brašno, prašak za pecivo i sol pa dodajte ulje.
Vodu zagrijte pa je postepeno dodajte vruću vodu dok ne dobijete kompaktno tijesto.
Pustite da odmori 15 minuta pa ga podijelite na okruglice.
Razvaljajte svaku okruglicu i pecite na zagrijanoj tavi dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
Okrenite pa isto toliko pecite s druge strane.
Nadjev pripremite tako da najprije nasjeckate luk na rezance.
Kratko ga pirjajte pa dodajte piletinu nasjeckanu na komadiće.
Zatvorite je sa svih strana.
Dodajte joj sitno sjeckanu papriku u boji i koju žlicu vode.
Pirjajte pa dodajte kukuruz i grah.
Ubacite dvije kašike pelata, začine i kratko pirjajte.
U tortilju posložite sjeckanu salatu, nadjev i pospite ribanim sirom.
Uživajte! (gastro.24sata.hr)