S dolaskom septembra, jutra postaju svježija, a potreba za toplim i hranjivim doručkom sve je izraženija.

Savršeni doručak za ovaj period godine: Topla zobena kaša s jabukama i cimetom
Foto: Freepik | Ukusan i hranjiv doručak

U ovom periodu godine, priroda nam nudi pregršt sezonskog voća koje možemo iskoristiti kako bismo započeli dan na najbolji mogući način. Jedan od najukusnijih i najzdravijih izbora za doručak upravo je zobena kaša s jabukama i cimetom.

Priprema ove kaše je jednostavna i brza, a rezultira obrokom koji će vas zagrijati i pružiti energiju za početak dana. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka: zobene pahuljice, mlijeko ili voda, med, cimet i svježe jabuke.

Prvo skuhajte zobene pahuljice u mlijeku ili vodi, a zatim dodajte narezane komadiće jabuke i pospite ih cimetom. Ova kombinacija pruža bogatstvo okusa i mirisa koji će vas podsjetiti na sve čari jeseni.

Zobena kaša s jabukama i cimetom nije samo ukusna, već i izuzetno zdrava. Zobene pahuljice su bogate vlaknima, koja će vas dugo držati sitima, dok jabuke obiluju vitaminima i antioksidansima. Cimet, osim što daje divnu aromu, pomaže u regulaciji šećera u krvi, što je idealno za održavanje energije tijekom cijelog jutra.

Ovaj doručak možete prilagoditi i prema svojim željama. Dodajte orašaste plodove, suho voće ili jogurt kako biste obogatili teksturu i okus. Također, možete pripremiti veću količinu zobene kaše i čuvati je u hladnjaku za nekoliko dana unaprijed, čime ćete uštedjeti vrijeme u užurbanim jutrima.

Uz zobenu kašu s jabukama i cimetom, jutra postaju pravi užitak. Isprobajte ovaj jednostavan, ali predivno ukusan doručak i prepustite se svim blagodatima koje donosi rana jesen.