Foto: Tuzlanski.ba

''Oopsie hljeb/pecivo'' bez ugljikohidrata je vrlo popularan u dijetama s niskim udjelom ugljikohidrata. Osim toga, odličan je za sve koji se ne mogu odvojiti od hljeba i peciva, a žele smanjiti kilograme.

S obzirom da ima minimalni udio ugljikohidrata (0.8 g po komadu), možemo ga slobodno predstaviti kao hljeb bez ugljikohidrata.

oopsie-hljeb-pecivo-bez-uhljikohidrata-i-glutena-hamburger-2015

''Oopsie'' je vrlo mekan i ''spužvast'' što je odlično za izradu sendviča. Jednostavno ga prepolovite na pola i napunite s šunkom, zelenom salatom, paradajzom, sirom ili šta već volite. Ili jednostavno stavite jedan preko drugog i napravite hamburger.

Ovakav sendvič će vas oduševiti, osobito ako pazite na kilograme i kalorije!

S obzirom da je ''Oopsie''  bez ugljikohidrata neutralan, možete ga kombinovati i sa slanim i sa slatkim namirnicama.

Jednako će odgovarati u svim kombinacijama!

Sastojci:

- 3 jaja
-100 g krem sira (abc ili Philadelphia)
-½ praška za pecivo
-malo soli

Priprema:

1. Podijelite bjelanca i žumanca.

2. Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka sa malo soli. Mutite dok ne bude skroz čvrst da ne može ''ispasti'' iz zdjele.

3. U drugoj zdjeli umutite žumanca, sir i prašak za pecivo do glatke smjese.

4. Pažljivo kašikom dodajte snijeg u smjesu žumanaca i sira.

5. Polako miješajte (ne mikserom) kako bi zadržali zrak u smjesi.

6. Kašikom uzimajte smjesu i stavljajte je na pleh sa papirom za pečenje. Možete malo namastiti dijelove papira na koje ćete stavljati smjesu.

7.  Ovisno o željenoj veličini, napravite 6-9 peciva.

8. Pecite 25 minuta na 150°C. Prethodno dobro zagrijte pećnicu!

Napomena: Postupajte tačno po uputama iz recepta da bi imali uspješan rezultat. (Tuzlanski.ba)

oopsie-hljeb-pecivo-bez-uhljikohidrata-i-glutena