''Oopsie hljeb/pecivo'' bez ugljikohidrata je vrlo popularan u dijetama s niskim udjelom ugljikohidrata. Osim toga, odličan je za sve koji se ne mogu odvojiti od hljeba i peciva, a žele smanjiti kilograme.
S obzirom da ima minimalni udio ugljikohidrata (0.8 g po komadu), možemo ga slobodno predstaviti kao hljeb bez ugljikohidrata.
''Oopsie'' je vrlo mekan i ''spužvast'' što je odlično za izradu sendviča. Jednostavno ga prepolovite na pola i napunite s šunkom, zelenom salatom, paradajzom, sirom ili šta već volite. Ili jednostavno stavite jedan preko drugog i napravite hamburger.
Ovakav sendvič će vas oduševiti, osobito ako pazite na kilograme i kalorije!
S obzirom da je ''Oopsie'' bez ugljikohidrata neutralan, možete ga kombinovati i sa slanim i sa slatkim namirnicama.
Jednako će odgovarati u svim kombinacijama!
Sastojci:
- 3 jaja
-100 g krem sira (abc ili Philadelphia)
-½ praška za pecivo
-malo soli
Priprema:
1. Podijelite bjelanca i žumanca.
2. Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka sa malo soli. Mutite dok ne bude skroz čvrst da ne može ''ispasti'' iz zdjele.
3. U drugoj zdjeli umutite žumanca, sir i prašak za pecivo do glatke smjese.
4. Pažljivo kašikom dodajte snijeg u smjesu žumanaca i sira.
5. Polako miješajte (ne mikserom) kako bi zadržali zrak u smjesi.
6. Kašikom uzimajte smjesu i stavljajte je na pleh sa papirom za pečenje. Možete malo namastiti dijelove papira na koje ćete stavljati smjesu.
7. Ovisno o željenoj veličini, napravite 6-9 peciva.
8. Pecite 25 minuta na 150°C. Prethodno dobro zagrijte pećnicu!
Napomena: Postupajte tačno po uputama iz recepta da bi imali uspješan rezultat. (Tuzlanski.ba)