Poznata kuharica otkrila trik: Cijeli život pogrešno kuhate rižu, evo kako da ispadne savršena
Foto: Tuzlanski.ba

Kuharica Poppy O'Toole dijeli svoj trik za kuhanje savršene riže. Ujedno je otkrila kako nije ljubiteljica mokre, suhe ili nezačinjene riže.

Mnogi smatraju da je priprema riže ponekad zahtijevan posao, no ova Michelinova kuharica ima odličan trik za savršeno rižu, svaki put.

Poppy kaže da je tajna savršenog pahuljastog obroka 'zlatni omjer', koji koristi za mjerenje riže i vode. Zlatni omjer, prema stručnjakinji, je jedna šolja riže na jednu i pol šolju vode.

@poppycooks This is how I get perfect rice every time 👌🍚 Let me know how you cook your rice! #learnontiktok #rice #howtocook #cheftip @tiktok_uk ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Ovako ja volim kuhati rižu. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovo je način koji mi je pokazala moja stara kolegica, Evelyn - kaže Poppy te započinje proces pranjem riže i potom je kuha tri minute. Zatim, nakon što prođu tri minute, skine lonac s vatre prije nego što ga pokrije poklopcem.

Kuharica ostavlja rižu poklopljenu, izvan vatre, 12 minuta.

- Nakon ovoga imate prekrasno skuhanu pahuljastu rižu - kaže Poppy.

Ona ipak ističe da metoda najbolje funkcioniše s jasmin ili basmati rižom. Za smeđu rižu ili drugu rižu kratkog zrna potrebno je duže vrijeme kuhanja. (24sata)