Nutella muffini od samo dva sastojka
Foto: Tuzlanski.ba

Jednostavnije od ovoga stvarno ne može   

Za savršenu slasticu ponekad vam doista ne treba ni puno vremena ni puno sastojaka, a samim time ni puno prljavog suđa. A ovo je baš jedan takav savršeno jednostavan i savršeno ukusan desert za čiju vam pripremu zaista neće trebati više od nekoliko minuta.

Za slatko porodično popodne više vam niti ne treba. I još kada djecu uključite u ovu ultra jednostavnu majstoriju - bit će stvarno popodne za polizati prste s ogromnih osmjehom na licu.

Treba vam doslovno samo 4 jaja i jedno pakovanje Nutelle ili bilo koje druge verzije namaza od lješnjaka. Možete koristiti i bijelu varijantu, ili danas crnu, a sutra bijelu - neka bude baš onako kako volite.

Propisana "doza" su:

4 jaja
250 grama namaza

A priprema je i više nego lagana.

Cijela jaja dobro umutite mikserom dok se smjesa nije utrostručila (5 do 8 minuta trebalo bi biti dovoljno). U to vrijeme lagano zagrijte namaz (u mikrovalnoj ili na laganoj vatri), a potom malo prohladite namaz da baš ne bude jako vruć, natočite ga u umućena jaja i dobro promiješajte.

Rernu zagrijte na 180 stepeni, a ovaj kolač možete peći i u kalupu za tortu ili u kalupe za muffine.

Pecite 20-ak minuta, pustite da se ohladi i uživajte u subotnjoj poslastici koju, naravno, možete ukrasiti kako god želite! (index.hr)