Uživajte u zgodnom i jednostavnom receptu za desert koji niko neće odbiti....
Sastojci:
150 g krem sira
2 kašike šećera
2 kašike limunovog soka
1 kašičica limunove korice
1 kašičica ekstrakta vanilije
400 g lisnatog tijesta
200 g šumskog voća
1 veliko jaje
šećer u prahu
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Dva pleha obložite papirom za pečenje.
Izmiksajte krem sir sa šećerom, limunovim sokom i koricom te ekstraktom vanilije.
Razvaljajte (ili odmotajte) gotovo lisnato tijesto pa čašom ili kalupom izrežite krugove. Prebacite svaki komad lisnatog na pleh i pripazite da razmak bude minimalno pet centimetara.
Sredinu izbodite viljuškom, a rubove lagano zadebljajte prstima. Premažite krem sirom pa poslažite voće po želji.
Jaje umutite s kašikom vode i premažite sve rubove pa pospite s malo šećera. Pecite 15-20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju, prenosi Gastro.hr. (Tuzlanski.ba)