Osvježavajuća italijanska salata caprese je idealan obrok za tople ljetne dane.
Ova salata je zdrava, puna vitamina i priprema se vrlo lako. Poznata je u Italiji i priprema se od najboljeg mocarela sira, svježe ubranog bosiljka i ostalih ukusnih sastojaka, piše Ženski magazin.
Danas vam predstavljamo verziju sa malinama koje dodaju bogati ukus već osvježavajućoj i omiljenoj salati.
Vrijeme pripreme je 15 minuta, a za 4 osobe potrebno vam je:
paradajz - 2 komada
mocarela sir - 2 komada
Italijanski preliv za salatu - 1 pakovanje
maslinovo ulje - 3 kašike
voda - 3 kašike
maline - 15 komada
nekoliko listova bosiljka
malo soli
rukola
sjeme suncokreta
Metod pripreme:
Paradajz i sir narežite na kriške i postavite naizmjenično na tanjir. Stavite listove rukole, sjeme suncokreta i maline na vrh. (Tuzlanski.ba)