Punjenje od mljevenog mesa možete obogatiti i šampinjonima, a za savršen obrok poslužite i domaći umak od paradajza ili kopra...
Uz samo nekoliko omiljenih sastojaka lisnato tijesto se pretvara u neiscrpnu inspiraciju za slasne zalogaje. Trokuti, pravouglovi ili krugovi pune se šunkom i sirom, špinatom, pa čak i viškom faširanaca koje je dovoljno „obući“ u tijesto.
Umjesto mljevenog mesa poslužit će i pečenice kojima prethodno maknite ovitak i popržite ih u tavi. Uz hrskave i sočne paketiće poslužite mješavinu jogurta i vrhnja s koprom i spremni ste za uživanje, prenosi punkufer.hr.
Sastojci za jastučiće:
500 g zamrznutog lisnatog tijesta
250 g mljevenog mesa
1 glavica luka
1 jaje
sol, biber;
Priprema:
1. Lisnato tijesto ostavite da se odmrzne, a za to vrijeme pripremite punjenje.
2. Nasjeckajte i popržite luk pa dodajte meso i pirjajte. Pred kraj začninite.
3. Tijesto stanjite valjkom pa narežite na pravougle komade. Na polovice rasporedite pripremljeno punjenje, a na drugu polovicu napravite rezove nožem.
4. Rubove navlažite vodom pa tijesto s prorezima preklopite preko punjenja i viljuškom pritisnite rubove.
5. Žumanjak dobro istucite i premažite preko tijesta. Prema želji pospite susamom.
6. Pripremljene jastučiće posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrijanoj na 200 °C oko 15 - 20 minuta. (Tuzlanski.ba)