Ljetna torta sa malinama i kokosom
Foto: Tuzlanski.ba

Isprobajte neodoljivu ljetnu tortu od sladoleda sa kokosovim mlekom i malinama koja će vas osvježiti i rashladiti tokom ljeta.

Sastojci:

500-600 grama sladoleda od vanilije

125 ml kokosovog mlijeka

2 kašike šećera u prahu

125 grama malina

Podloga:

50 grama bijele čokolade

50 grama napolitanki

Priprema

- Pripremite mali okrugli kalup za tortu od oko 18 cm u prečniku.

- Dno kalupa obložite papirom za pečenje, a obruč umotajte prozirnom folijom.

- Sladoled treba biti lagano otopljen.

- Koristite gotovi kupljeni sladoled od vanile ili prethodno napravite domaći.

- U 125 ml gustog kokosovog mlijeka razmutite šećer u prahu i pomiješajte sa sladoledom.

- Ukoliko je kokosovo mlijeko zaslađeno onda izostavite šećer.

- Maline prethodno operite i lagano prosušite sa papirnim ubrusom i dodajte ih u sladoled i lagano izmiješajte kašikom.

Podloga:

- Na pari otopite bijelu čokoladu.

- Napolitanke izmrvite.

- Pomiješajte otopljenu čokoladu i mrvice.

- Podlogu utisnite na dno kalupa.

- Preko podloge sipajte sladoled krem.

- Tortu stavite u zamrzivač da se stegne najmanje 5-6 sati.

- Tortu izvadite 30 minuta prije služenja iz zamrzivača, skinite obruč, uklonite foliju i ukrasite po želji. (zenskimagazin.rs)