Isprobajte neodoljivu ljetnu tortu od sladoleda sa kokosovim mlekom i malinama koja će vas osvježiti i rashladiti tokom ljeta.
Sastojci:
500-600 grama sladoleda od vanilije
125 ml kokosovog mlijeka
2 kašike šećera u prahu
125 grama malina
Podloga:
50 grama bijele čokolade
50 grama napolitanki
Priprema
- Pripremite mali okrugli kalup za tortu od oko 18 cm u prečniku.
- Dno kalupa obložite papirom za pečenje, a obruč umotajte prozirnom folijom.
- Sladoled treba biti lagano otopljen.
- Koristite gotovi kupljeni sladoled od vanile ili prethodno napravite domaći.
- U 125 ml gustog kokosovog mlijeka razmutite šećer u prahu i pomiješajte sa sladoledom.
- Ukoliko je kokosovo mlijeko zaslađeno onda izostavite šećer.
- Maline prethodno operite i lagano prosušite sa papirnim ubrusom i dodajte ih u sladoled i lagano izmiješajte kašikom.
Podloga:
- Na pari otopite bijelu čokoladu.
- Napolitanke izmrvite.
- Pomiješajte otopljenu čokoladu i mrvice.
- Podlogu utisnite na dno kalupa.
- Preko podloge sipajte sladoled krem.
- Tortu stavite u zamrzivač da se stegne najmanje 5-6 sati.
- Tortu izvadite 30 minuta prije služenja iz zamrzivača, skinite obruč, uklonite foliju i ukrasite po želji. (zenskimagazin.rs)