Brzo, ukusno i lako: Krompir punjen šampinjonima
Foto: Tuzlanski.ba

Donosimo recept koji će oduševiti sve one koji su ljubitelji krompira i gljiva.

Sastojci:

- Krompir ( 8 komada )

- 200 g šampinjona

- 1 glavica luka

- 100 g sira

- peršun

- bijeli luk

- so, biber

- 1 kašičica vegete

- beschamel sos

Priprema:

- Izaberite krompir jednake veličine, ogulite i na pola skuhajte osam komada.

- Kada su do pola kuhani presijecite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu koju ćete kasnije puniti smjesom od šampinjona.

- Luk sitno isijecite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti, pa dodajte sjeckane šampinjone i dinstajte dok ne budu gotovi.

- Posebno napravite beschamel sos na načina na koji ga inače pravite (maslac, brašno, mlijeko).

- U još topli beschamel sos dodajte rendani sir, dinstane šampinjone, so, biber, peršun i bijeli luk u količinama po želji, pa dodajte kašičicu vegete.

- Tom smjesom punite izdubljene krompire, slažite ih u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, tek toliko da dobiju lijepu boju.

Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog mesnom odresku.

Prijatno!