Begova čorba: Tradicionalni recept koji će vas osvježiti za iftar
Foto: Tuzlanski.ba

Begova čorba je jedno od najboljih jela koje možete pripremiti za večeru, posebno za iftar ukoliko postite.

Zdrav život počinje vrlo jednostavno - biranjem onoga šta jedemo. Zbog toga nam je potrebna hrana koja će naš imunitet sačuvati i podići ga na još viši nivo, a najbolji primjer je Begova čorba koja se pravi jednostavno i brzo.

Potrebni sastojci:

- piletina ( batak s karabatkom)

- mrkva

- luk

- celer

- bijeli luk

- 1 kašika brašna

- 1 kašika pavlake

- 1 jaje

Recept:

Na maslacu propržiti piletinu 5 minuta te dodati povrće : mrkvu, luk, bijeli luk i celer. Doljevati 1 litar vode i ostaviti da se krčka 30 minuta.

Nakon 30 minuta izvaditi meso i povrće te ih nožem narezati na sitne komadiće ,1/3 povrća izblendati a ostalo vratiti šerpu. Također se vraća i piletina unutra te se dodaje izblendano povrće.

Dodati peršun, sol, biber, suhi začin i krčkati 30 minuta. U zdjelu pomiješati 1 kašiku pavlake, 1 jaje i 1 kašika brašna.

Pomiješati sa čorbom i kuhati još 5 minuta uz miješanje.