Konačno: Pogledajte prve fotografije novog Golfa VIII
Foto: Tuzlanski.ba

Desetak dana prije premijere na društvenim mrežama su se pojavile prve fotografije novog Golfa

Neki će reći kako je VW Golf toliko velik da se premijera mora odigrati izvan autosalona, a drugi da je postao druga rupa na Volkswagenovoj sviralu, odmah iza električnog I.D.3.

Istina je vjerovatno na pola puta, a Golf je jedan od najznačajnijih noviteta u ovoj godini i nekoliko sljedećih. I umjesto da čekamo 24. oktobar, kralja kompaktne klase možemo vidjeti već i sada, i to zahvaljujući češkoj VW fan stranici, piše Index.hr.

Nema sumnje, ovo je dosad najbolji pogled na novi Golf, kako izvana tako i iznutra. Već sprijeda, prvi put možemo vidjeti grafiku dnevnih svjetala, usklađenih s horizontalnim letvicama prednje maske. Konkretan primjerak zasigurno nije iz gornjeg doma ponude, a isto govore i točkovi skromnijeg promjera. Pogled na bok otkriva tek minimalne razlike u odnosu na sedmicu, uz izuzetak sada niže postavljenih retrovizora. Novi logo je uspješno uklopljen, a jedina nepoznanica zasad je izgled zadnjeg kraja.

Unutra je ipak vozački orijentisan kokpit koji djeluje kvalitetno i nimalo jeftino. Zasad imamo samo pohvale na račun kabine, dok će vanjski dizajn pričekati konačan sud javnosti. (Tuzlanski.ba)