Foto: Tuzlanski.ba

Kada idući put budete trebali poslati rođendansku čestitku, pozivnicu ili poruku zahvale, zašto to ne bi učinili na krompiru?

krompir-poruka-posta-alex-craig2U maju je Alex Craig iz Texsasa kupio parcelu krompira i pokrenuo web stranicu preko koje će se moći isporučiti krompiri s natpisom.

Kada je Craig svojoj devojci objasnio svoj poslovni plan, ona mu je rekla da je to najgluplja ideja koju je ikad čula. Međutim, Craig je želio riskirati, i profitirao je. Ovaj mladić zarađuje više od 10.000 dolara mjesečno od prodaje krompira poštom.

krompir-poruka-posta-alex-craig3On korisnicima naplaćuje između osam i 10 dolara zapo jedan krompir na kojem je napisana neka poruka, koji šalje poštom na adresu po njihovoj želji.

''Mislim da sve ljude na putu k uspjehu blokiraju strah i sumnja'', rekao je on. ''Strah od neuspjeha i strah da ćete izgubiti vrijeme kao i sumnja da uopšte možete postići nešto veliko.''

Tijekom drugog dana promoviranja usluge na mreži Redit, Craig je zaradio 2.000 dolara od porudžbina, a od maja, kada je otvorio i svoj site, prodao je 2.000 krumpira. (bljesak.info)