Zaboravite na Tinder i ostale aplikacije za upoznavanje jer u Španiji se pojavio novi dating trend koji je zaludio generaciju Z i postao totalni hit na TikToku. 

Novi dating trend: Ako ste slobodni, ljubav tražite u supermarketu ovim tajnim kodom
Foto: TikTok | Novi trend spojeva

Mladi su počeli tražiti ljubav u supermarketu, i to uz malu pomoć ananasa, a evo o čemu se tačno radi. 

Ljubav u supermarketu

Samci su počeli odlaziti u lanac poznatog supermarketa u periodu između 19 i 20 sati, a pritom koriste tajni kodeks kako bi prepoznali potencijalne partnere. Oni koji traže partnera, stavljaju ananas naopako u svoja kolica za kupovinu kako bi pokazali da su dostupni i zatim kreću do dijela s vinima, piše Index.hr.

Ako vide nekog ko im se sviđa, svoje zanimanje pokazuju tako što udare kolicima u njihova, a zatim započnu razgovor. 

@marinabarrial

Fue divertido JAJAJAJA

♬ sonido original - @clips_foryou1

Čokoladice, ključevi i salata - nove dating šifre

Osim šifre s ananasom, postoje i druge geste kojima se služe, poput dodavanja čokolade ili slatkiša kako bi poručili da traže dugoročnu vezu ili nešto ozbiljnije, dok u slučaju da traže nešto ležerno, trebaju dodati mohune ili zelenu salatu u kolica za kupovinu. 

Nošenje ključeva u ruci i zveckanje njima znak je da učestvuju u novom dating ritualu, a ako neko stavi staklenku od supe u vaša kolica, to znači da se i vi njemu sviđate. 

@carolrud25 Thats a nice pineapple 🍍🤣🤣#pineapple #upsidedownpineapple #thinkshesfunny #hubbyhumor #funnyvideos #fypシ゚viral #store #groceryshopping #hubbywifey #marriagehumor #makesmelaugh #youreanidot #lovesme #funnyvideos ♬ original sound - Caroline 💋

Novi dating trend u supermarketima postao je hit na TikToku i proširio se i drugim evropskim zemljama, a ljudi pišu svoja iskustva.   

U lancu supermarketa odlučili su iskoristiti viralni trend pa su poručili samcima: "Ananas na našim policama čeka da odeš na spoj."

Trendu su se priključili i konkurentski lanci koji kupce također pozivaju na spojeve.