Pogledajte kako uključiti televizor na nevjerovatan i opasan način (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Parkour vještina je kriva za sve...

Jason-Paul1

Naime, Paul je sa desetak pomagača izgradio komplikovanu i zapetljanu Rube Goldbergovu mašinu u kojoj su se nalazile sjekire, rakete, automobil i veliki kontejneri, a sve kako bi na kraju uključio televizor.

Jason Paul je majstor parkoura. Njega ne molgu zaustaviti ni zidovi, klupe, čak ni zgrade. Međutim, čovjeku koji se kreće sa takvom lakoćom je zaista trebalo mnogo vremena da uključi televizor.

Naime, Paul je uz asistenciju desetak pomagačaizgradio komplikovanu Rube Goldbergovu mašinu u kojoj su se nalazile sjekire, rakete, automobil i veliki kontejneri, a sve kako bi na kraju uključio televizor.

Ključni dio ove naprave su bili Paul i njegovi prijatelji koji su se morali penjati na vrh zgrade, skakati preko objekata u pokretu i ljuljati se sa plafona kako bi pokrenuli dijelove u ovoj lančanoj reakciji.

Parkour je prirodna metoda razvijanja ljudskog tijela kako bi bilo sposobno kretati se što brže, sigurnije i efikasnije kroz okolinu, koristeći samo svoje tijelo i um. U osnovi, parkour je vještina kretanja koju čovjek koristi da bi najučinkovitije, najbrže i sigurno stigao od točke A do točke B. No isto tako treba znati kako se vratiti nazad od točke B do točke A (što ne mora biti nužno istim putem, i ovisi od situacije) isto tako efikasno i brzo.

Oslobođenje / Tuzlanski.ba