Najava serije "Otpisani" posljednjih dana se emituje na RTS-u a građani su to povezali sa nedavnim incidentom koji se dogodio sa Vučićem i Severinom. 

Najavu serije "Otpisani" na RTS-u na društvenim mrežama opisali kao prozivanje Vučića
Foto: Aleksandar Vučić

Na društvenim mrežama su uvjereni da su jednim isječkom iz serije ismijali Aleksandra Vučića nakon nedavne drame sa Severinom.
 
Serija "Otpisani" odnosno njeno ponovno emitovanje jučer je ponovo započelo sa prikazivanjem, a jedna reklama kojom su je reklamirali na javnom servisu posebno je privukla pažnju gledaocima koji su to humoristično povezali sa nedavnim događajima.

Riječ je o sceni u kojoj policajci majoru pričaju kako spisak postoji i kako su svi zapisani, a mnoge je podsjetilo upravo na nedavnu priču o Severini i spisku nepoželjnih osoba u Srbiji. 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

Ein Beitrag geteilt von Ivan Bjelić (@ofanzivan)

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio da je sam pisao spiskove osoba kojima su izrečene mjere obaveznog zadržavanja. Kako su mnogi smatrali da zapravo Vučić stoji iza spiska, a da je Vulin preuzeo odgovornost - scena koja je odabrana za reklamiranje serije je posebno bila interesantna te su smatrali da su s RTS-a zapravo time poslali skrivenu poruku predsjedniku Srbije.