Najavljeno snimanje filma o katastrofi Titana
Foto: Tuzlanski.ba

Prethodno je reditelj "Titanika" odbio da snimi film.

Američka filmska industrija je upravo dobila značajnu najavu od strane MindRiot Entertainment, kompanije koja je odlučila da preuzme hrabar korak i stvori film koji će nas odvesti na dubine Atlantskog okeana i vratiti nas u vrijeme kada je Titanik i njegova sudbina bili veoma zagonetni.

U filmu "Spas," publika će imati priliku da se upozna s pričom o batiskafu Titan, koji je potonuo tokom ekspedicije na olupinu Titanika. Ova nevjerovatna priča će nam pružiti uvid ne samo u samu katastrofu, već i u događaje koji su je prethodili i njene dugotrajne posljedice.

Odluka da se snimi film o ovoj tragediji donesena je nakon što je ranije renomirani reditelj "Titanika" odbio da se uhvati u koštac s ovim projektom. Umjesto toga, režisersku palicu preuzima Justin McGregor, poznat po filmovima "Drugovi za vijekove" i "Bdinje". McGregor će se potruditi da na ekran prenese ovu priču na najbolji mogući način, s poštovanjem prema svim žrtvama tragedije i sa dubokim razumijevanjem njenog istorijskog značaja.

I dok će film "Spas" osvjetliti događaje koji su se odigrali tokom te kobne ekspedicije, MindRiot Entertainment takođe planira da producira seriju koja će detaljnije istražiti život i sudbinu bivšeg direktora kompanije OceanGate, Kylea Binghama.

Bingham je napustio kompaniju samo nekoliko mjeseci prije tragedije, što postavlja pitanja i budi znatiželju javnosti o eventualnim ulogama i odlukama koje su dovele do tog tragičnog događaja.

Odlomak iz najave filma "Spas" navodi da je batiskaf "Titan" potonuo 18. juna tokom ekspedicije na olupinu Titanika.

Na njemu su se nalazila petorica ljudi: suosnivač i izvršni direktor OceanGate-a Stockton Rush, pilot batiskafa Paul-Henri Narjolet, kao i trojica hrabrih turista koji su platili 250 hiljada dolara za priliku da istraže dubine okeana i iskuse ovu smrtonosnu ekspediciju - milijarder Hamish Harding, pakistanski biznismen Shahzada Dawood i njegov sin Sulejman Dawood.

Ova filmska adaptacija će nam pružiti rijetku priliku da bolje razumijemo sve aspekte ove tragične priče, počevši od hrabrosti ljudi koji su se odvažili na ovu ekspediciju pa sve do dubokih pitanja o sigurnosti i odgovornosti koja prate ovakve avanture.

Film "Spas" obećava da će biti ne samo emocionalno potresan, već i informativan, bacajući svjetlo na jedan od najpoznatijih događaja u svjetskoj istoriji.

Dok čekamo da se film pojavi na velikim platnima, ostanimo uzbuđeni zbog obećavajuće priče koju će "Spas" donjeti publici, istražujući tajanstvene dubine Atlantskog okeana i ponovo otvarajući vrata za razgovor o Titaniku, njegovoj sudbini i ljudima koji su se suočili s njim. (Tuzlanski.ba)