Tiktok je trenutno jedna od najpopularnijih društvenih mreža koju koristi veliki broj ljudi, bez obzira na generacije i godine. 

Izazvala brojne komentare: Korisnica otkrila koliko je novca zaradila za milion pregleda na Tiktoku
Foto: Ilustracija

Ono što mnoge zanima u vezi ove platorme jeste zarada. Da li je toliko jednostavno zaraditi novac na Tiktoku i jesu li ti iznosi uopšte vrijedni truda i vremena koje mnogi provode na ovoj društvenoj mreži. 

Svakodnevno se može vidjeti veliki broj korisnika koji emituju svoje live prenose,a sve u svrhu sakupljanja takozvanih giftova koji im donose zaradu. Takav način prihoda mnogima se čini primamljiv jer ne zahtijeva mnogo truda i muke. Mnogi korisnici trude se prikupiti veliki broj pratitelja kako bi postali popularni i privukli veći broj ljudi. 

Lisa iz Britanije je jedna od osoba koja se bavi snimanjem videozapisa na svom Tiktoku. Ona svakodnevno kreira razne sadržaje za svoje pratitelje koji su vezani za štednju, otplatu kredita, studentske poslove i slično. Također, otkriva neke od metoda kako uštedjeti novac i upravljati svojim budžetom. 

Upravo ona otkriva koliko se može zaraditi na Tiktoku od jednog videa koji sakupi milion pregleda. Ako sagledamo Lisin sadržaj i tematiku kojom se bavi, onda je ona prava osoba za iznošenje brojčanih podataka.

@sidehustlesister How much did I make from my 1 million view video last week? Growing your following to 10k can be a great way to earn extra money through Creator Rewards Programme… its definitely a great addition to my side hustle income each month. #sidehustle #sidehustleideas #creator #income #tiktokgrowth #makemoneywithme ♬ original sound - Lisa | Side Hustles | TikTok

"Zaradila sam 310 funti. Je li to više ili manje nego što ste očekivali?", upitala je Lisa.

Ovaj iznos od 310 funti, što je nešto više od 360 eura, izazvao je različite reakcije, a Lisa je rekla kako je prilično zadovoljna s obzirom na to da je novac zarađen bez puno muke. 

"To je manje nego što sam očekivala", "To je više nego što ja zaradim dnevno", "Mislila sam da će biti više od hiljadu dolara", samo su neki od komentara ispod videa.