Pjevačica Jelena Karleuša i youtuber Baka Prase večeras su upriličili nesvakidašnju humanitarnu akciju. 

Nesvakidašnja humanitarna akcija: Evo kako Jelena Karleuša i Baka Prase sakupljaju novac za BiH
Foto: YouTube Screenshot | Jelena Karleuša i Baka Prase

Jelena Karleuša večeras se pojavila u live-u na youtube-u kod Bake Praseta, a njihov zajednički cilj kroz ovo pojavljivanje bilo je prikupljanje novca za ugroženo stanovništvo u Bosni i Hercegovini.

Iako je live humanitarnog karaktera, na prvi pogled bi rijetko ko to mogao pomisliti s obzirom na to da je Jelena, u svom stilu, napravila pravi show zbog kojeg je čak i Baka Prase u određenim trenucima ostao bez teksta.

Ono što ga je dodatno iznenadilo je to da se broj ljudi koji su se uključili u live za samo pet minuta bio 106.000, što je oborilo sve rekorde gledanosti, a kako je vrijeme odmicalo, broj gledatelja je rastao.

Na samom početku otkrili su da će zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, zarađeni novac usmjeriti u humanitarne svrhe za ugroženo stanovništvo.

Samo pola sata poslije, prikupljeni iznos je bio 5.000 eura, a i ta cifra je rasla. Iako je krajni cilj bio prikupiti 20 hiljada eura, do njega se nije stiglo ali je prikupljeno 14.540 eura za nešto više od 2 sata kolko je live trajao.