Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli pokreće humanitarnu akciju za pomoć žrtvama poplava u Srednjoj Bosni i Sjevernoj Hercegovini.

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli pokreće humanitarnu akciju za pomoć žrtvama poplava
Foto: FUCZ | Pomoć stanovništvu poplavljenih područja

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli, poznat po svojoj društvenoj angažiranosti, pokrenuo je značajnu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Srednje Bosne, pogođene nedavnim poplavama.

Ova inicijativa, vođena Dekanicom Nihadom Delibegović Džanić, nastala je u suradnji sa studentima fakulteta, koji su se odmah odazvali na poziv da pomognu sugrađanima u nevolji.Solidarnost na djelu

Poplave koje su pogodile područje Srednje Bosne ostavile su mnoge porodice bez krova nad glavom, dok je materijalna šteta ogromna. U ovim teškim trenucima, Dekanica Delibegović Džanić i studenti Filozofskog fakulteta odlučili su djelovati brzo i organizovati prikupljanje prijeko potrebnih sredstava.

Organizacija i odaziv

Akcija se odvija u prostorijama fakulteta, gdje studenti i profesori svakodnevno prikupljaju donacije. Planirano je da se prikupljena pomoć direktno dostavi najugroženijim područjima, uz koordinaciju s lokalnim vlastima i humanitarnim organizacijama. 

Veliki broj studenata se uključio u organizaciju i provedbu akcije, a mnogi su i sami donosili donacije. 

Zajednički trud za bolju budućnost

Ova akcija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli pod vodstvom Dekanice Nihade Delibegović Džanić još jednom potvrđuje značaj zajedničkog djelovanja u teškim vremenima. Studenti, profesori ujedinjeni u cilju pomoći onima koji su pogođeni poplavama, šalju jasnu poruku solidarnosti i suosjećanja.

Plan je da se akcija traje do 18. oktobra 2024. godine.