Evo kako da uz malu svotu novca proputujete Evropom
Foto: Tuzlanski.ba

Koji je najbolji način za putovanje Evropom? Pa, ako to uključuje odsjedanje u cool domovima, ne plaćajući ništa za boravak i upoznavanje novih krznenih prijatelja, onda je to svakako pet sitting.

Pett siting je čuvanje kućnih ljubimaca, dok njihovi vlasnici nisu u gradu. Vi za to vrijeme spavate u njihovom stanu, hranite, šetate i pravite društvo njihovim ljubimcima. Na vama je samo da platite put do određenog grada, a tamo vam je sve omogućeno.

Sve funkcionište po principu društvenih mreža. Napravite profil, pronađete ljude koji su oglasili da u određenem periodu traže čuvare za svog ljubimca (u 95 posto slučajeva psa ili mačku). Pročitate njihove recenzije od prethodnih saradnika (kao što oni mogu da pročitaju vaše) i ako se dogovorite, za cijenu autobuske ili avionske karte provedete sedam do deset dana u nekom evropskom gradu.

Primjer "pet sitting through Europe" putovanja dali su dvoje Tiktokera, koji su cijelo ljeto iskoristili da proputuju sa najminimalnijim troškovima.

https://www.tiktok.com/@nomadsandpawpads/video/7129692454881627434?embed_source=121331973%2C71011723%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_card_play&refer=embed&referer_url=citymagazine.danas.rs%2Fscena%2Fdrustvene-mreze%2Fznamo-najbolji-nacin-kako-da-putujete-evropom-za-nevidjeno-malo-para-treba-samo-da-volite-jednu-stvar%2F&referer_video_id=7170828032389762347

Stan dakle ne plaćate, a pod pretpostavkom da volite životinje, družite se sa krzeninim prijateljima. Ovo je dobar način i da putujete sa svojim ljubimcem, jer postoje i opcije da nađete domaćine kojima ne smeta da dovedete svog.

Sa druge strane, ovo je idelaan način da promijenite ustaljena pravila putovanja. Sa stalnim ljetovanjima tamo – vamo, posjetama standardnih historijsikijh i kulturnih spomenika, ovo je prilika da skrenete sa utabanog puta i vidite neke stvari koje vam ne bi pale na pamet, prenosi Citymagazin.rs.

Također, u današnje vrijeme sa „remote“ zaposlenjem, ne morate da čekate godišnji odmor za ovakav poduhvat. Dovoljno je da odradite to što imate od 9 do 5 na laptopu na kauču neke svjetske metropole, a onda možete da uživate u Parizu, Londonu ili Stokholmu sa psom na povodcu naravno.

Trustedhousesitters.com, nomador.com, rover.com, samo su neke od aplikacija koje vam prepročujemo da skinete i da krenete put Evrope.