Foto: Tuzlanski.ba

Kada je Pam Willis vidjela vijest  o sedmoro braće i sestara koji su izgubili roditelje u saobraćajnoj nesreći nešto joj nije dalo mira.

Djeca su, kako je saznala, bila u sirotištu više od godinu dana nakon što su im roditelji umrli u saobraćajnoj nesreći. Tada su bili u dobi od 1 do 12 godina. Pam i njen suprug Gary, koji imaju petero biološke odrasle djece, ranije su se bavili hraniteljstvom, ali nikada nisu razgovarali o usvajanju, piše People.com

."Mislila sam da će mi Gary reći da sam luda - spremali smo se za penziju", rekla je Pam.

Međutim, dodala je da se i Gary osjećao isto:  "Znali smo duboko u sebi da se ova misija stavlja pred nas. Ako ne mi, onda ko?",

Iako su braća i sestre već primili hiljade poziva ljudi koji su ih željeli primiti, dva mjeseca kasnije, smješteni su kod Garyja i Pam. Par je saznao da su djeca u životu doživjela popriličnu traumu. Pam je otkrila da je povezivanje sa starijima bilo teško.

"Mislim da je tako teško vjerovati kad vam je toliko toga oduzeto iz života", rekla je Pam i dodala: "Ruby nije znala kako biti dijete. Morala je biti majčina figura u vrlo mladoj dobi. Jedne noći, moj tada 7-godišnjak ušao je u našu sobu. Pitala sam je, 'Jesi li ružno sanjala?' A ona je odgovorila, 'Ne, samo sam htjela biti sigurna da ste još uvijek ovdje.' ", priča Pam.

I premda je pandemija COVID-19 bacila ključ u prvobitne planove dana usvajanja, Pam je na Instagramu napisala da "smo to ostvarili i učinili posebnim!" (Tuzlanski.ba)