Na društvenoj mreži Instagram pojavio se video u kojem mladić pokazuje kako pravi sapun od sala sa sopstvenog stomaka. 

Mladić napravio sapun od sala sa stomaka: Moje ruke su tako čiste i nevjerovatno mirišu
Foto: Instagram screenshot

Dvadesettrogodišnji Robert Tolpi iz Connecticut-a na Instagram profilu je podijelio video u kojem pokazuje proces pravljenja sapuna od sala sa stomaka.

Influenser, koji je poznat po tome da dijeli bizarne klipove za svojih 1,5 miliona pratilaca, koliko ih ima na TikTok-u i 57 hiljada na Instagramu je, tokom liposukcije koju je uradio uklonio mast sa područja stomaka.

Mast je trebala biti bačena kao medicinski otpad, no Tolpi je zamolio da je zadrži. Niko nije mogao ni zamisliti šta će ovaj mladić napraviti od sopstvene masti. 

U šerpu je ubacio mast dodavši latice ruže kako bi postigao ugodan miris, potom je ubacio mješavinu u kalup, sačekao da se stegne i isjekao u oblik sapuna. 

"Moje ruke su tako čiste i nevjerovatno mirišu“, kaže Tolpi u videu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Robert Tolppi (@roberttolppi)

Video je izazvao mnoštvo komentara, a mnogi su pokazali i određenu dozu skepticizma.

''Nisam 100% siguran, ali ne mislim da je etično da bilo koja vrsta medicinske klinike "vraća" medicinski, hirurški otpad ili na neki drugi način odstranjene dijelove tijela, tekućine ili organe'', glasi jedan od komentara.

''Razumijem da je od toga napravljen sapun.. ali staklenka ljudske masti me doslovno tjera da povraćam'', napisala je jedna pratiteljka.