Faruk Suljović, 22-godišnji student iz Sarajeva, koji je 25. augusta krenuo iz Sarajeva na krajnje zahtjevni triatlon do grčkog Olimpa s ciljem prikupljanja novca za teško oboljele građane približava se cilju.
 

Danas počinje uspon na Olimp: Faruk Suljović pri kraju svoje humanitarne misije
Foto: Faruk Suljović | Facebook

Ako danas zavši, to znači da je njegov pohod trajao 13 dana u kojima je prošao kroz pet država i to Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Sjevernu Makedoniju, a sada je u Grčkoj gdje će i završiti svoj podvig.

Put je zahtjevan, teren je brdovit, što ujedno simbolizira put liječenja osoba koje se bore sa teškim oboljenjima.

"Dvanaesti dan ove velike humanitarne misije je počeo u gradu Kozani, a završio u gradu Litochoro u Grčkoj. Dužina ove dionice je iznosila 150 kilometara što je čini najdužom i najzahtjevnijom na ovom triatlonu. Ujedno predstavlja i posljednju dionicu trčanja i vožnje biciklom na ovom poduhvatu.", riječi su Faruka Suljovića.

Vezani članak Faruk Suljović privodi kraju humanitarni triatlon od Sarajeva do grčkog Olimpa

Na put sa Farukom krenuo je i njegov tim kojeg čine fotograf, planinar i koorganizator projekta koji će se brinuti da sve prođe kako je i planirano.

Ovaj mladi Sarajlija je sa nepunih deset godina izgubio oca koji nije dobio bitku sa rakom, što je Faruka najviše i potaklo da triatlon do Grčke posveti upravo oboljelima kojima je potrebna pomoć drugih ljudi.

Njegova želja je već odavno bila da na neki način pomogne oboljelim ljudima, pa je osmislio ovaj humanitarno-sportski projekat koji može biti i odličan primjer i inspiracija svim mladim ljudima.

''Ovom prilikom želim da se zahvalim bosanskohercegovačkoj javnosti na dosadašnjoj ogromnoj podršci koju mi pružaju. Ali također želim da ih napomenem, ukoliko su u mogućnosti, da nastavljaju donirati novčana sredstva onima kojima je to najpotrebnije. Novac mogu donirati pozivom na broj 17021, putem web kampanje, kao i uplatom na žiro račune Udruženja “Pomozi ba”, naveo je Suljović.