Situacija koja se dogodila u jednom restoranu u Pennsylvaniji mnoge je iznenadila.

Gost ostavio bakšiš od 3.000 dolara pa ga povukao: Restoran ga sad tuži
Foto: Ilustracija

Gost restorana Eric Smith odlučio je ostaviti bakšiš u iznosu od 3000 dolara za ručak od samo 13 dolara, piše LADBible

“To mi je stvarno puno značilo jer svi prolaze kroz nešto. Stvarno me dirnulo. Nisam mogla vjerovati, bila sam u šoku”, poručila je konobarica Mariana Lambert, koju su obuzele emocije kada je vidjela bakšiš. U restoranu su bili zaprepašteni iznosom te su odmah provjerili je li kupac slučajno ostavio toliki novac.

Zaposlenici su primijetili da je kupac na računu ostavio čudnu poruku koja je glasila: “Napojnice za Isusa.”

Restoran je konobarici dozvolio da zadrži bakšiš. Međutim, kasnije se ispostavilo da je to sve bio dio trenda na društvenim mrežama u kojem je Smith učestvovao. Smith je zatim odlučio osporiti napojnicu te je čak napisao prijeteće pismo.

Nakon neuspjelih pokušaja da se sa Smithom razjasni situacija preko Facebooka restoran nije imao drugog izbora nego podnijeti tužbu protiv njega.

"Tips for Jesus" je trend koji je počeo na društvenim mrežama još 2013. godine, u kojem anonimna osoba ili grupa ljudi ostavlja izuzetno velikodušan bakšiš konobarima, obično u iznosima od nekoliko stotina ili čak hiljada dolara. Ove napojnice su obično praćene porukom "Tips for Jesus" na računu.

Cilj trenda je širenje ljubaznosti i velikodušnosti. Ovaj trend nije aktivan samo u SAD-u iako je većina bakšiša zabilježena u američkim restoranima i barovima.