Ova važna posjeta gradu Tuzli svakako je pokazatelj da grad soli ima potencijala da postane ozbiljna turistička destinacija i da bi ova saradnja mogla postati dugoročna.

Prvi čovjek Turkish Airlinesa stiže u Tuzlu: Siguran sam da ću tamo pronaći tragove naše kulture
Foto: Tuzlanski.ba

Budući da je Međunarodni tuzlanski aerodrom ozvaničio saradnju sa AJetom (nekadašnji Anadolu Jet), prvi let na relaciji Istanbul - Tuzla dogodit će se 7. oktobra.

AJet danas je u vlasništvu jedne od najpoznatijih svjetskih avio kompanija Turkish Airlinesa, te se povodom prvog leta oglasio i prof. dr. Ahmet Bolat, predsjednik Upravnog i Izvršnog odbora ove kompanije.

Bolat je potvrdio dolazak u Tuzlu te istakao: "Naš brend AJet svojoj mreži letova dodao je novo odredište. U Tuzlu koja je treći najveći grad u Bosni i Hercegovini dolazim 7. oktobra. Kao neko ko je ranije posjetio Sarajevo, Travnik i Mostar u ovoj bratskoj zemlji, siguran sam da ću u Tuzli pronaći tragove naše kulture i civilizacije i povjetarac Anadolije. Dok budemo razvijali naš brend AJet u okviru naših budućih ciljeva, nastavit ćemo povezivati ​​bratske gradove i narode", istakao je Bolat.

Vezani članak AJet počeo sa prodajom karata za letove na liniji Tuzla - Istanbul

Ova važna posjeta gradu Tuzli svakako je pokazatelj da grad soli ima potencijala da postane ozbiljna turistička destinacija i da bi ova saradnja mogla postati dugoročna.

Vezani članak Pegasus Airlines zvanično objavio cijene karata za letove Istanbul - Tuzla

Podsjećamo, ova saradnja rezultat je rada Vlade Tuzlanskog kantona i Menadžmenta aerodroma koji su nakon što je aerodrom bio u krizi zbog povlačenja Wizz Air-ove baze ostvarili saradnju sa Pegasusom i AJetom.