U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u naselju Husino teško je povrijeđen 27-godišnjak. 

Foto: PVJ Tuzla

Sinoć se oko ponoći dogodila teža saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-18 u naselju Husino u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “Škoda” kojim je upravljao E.T., rođen 1997. godine iz Lukavca i teretno motorno vozilo “Mercedes” sa priključnim vozilom kojim je upravljao V.S., rođen 1968. godine iz Brčkog.

"U navedenoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač motornog vozila “Škoda” E.T., konstatovane od strane ljekara Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je zadržan na liječenju", saopšteno je iz MUP-a TK.

Potrebne mjere i radnje preduzeli su policijski službenici Policijske stanice Zapad i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Osim ove, na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata dogodilo se još devet saobraćajnih nesreća. U nesreći koja se dogodila u Kladnju jedna osoba je teško povrijeđena, a u ostalim nesrećama osobe su zadobile lakše tjelesne povrede i pričinjena je materijalna šteta na vozilima.