To je biznis! Čim otvori usta već zaradi 200.000 dolara
Foto: Tuzlanski.ba

Godine u državnoj administraciji itekako su se isplatile Hillary Rodham Clinton.

v112548Bivša američka državna sekretarica danas zarađuje nevjerovatnih 200.000 dolara, a sve što za tu pozamašnu cifru mora napraviti, jest održati govor pred odabranom publikom.

Hillary Rodham Clinton definitivno zna kako unovčiti svoje iskustvo, karijeru i talenat. Nakon što je prije šest mjeseci napustila državnu američku administraciju danas joj masno plaćaju samo da održi govor.

Naime, upravu nju angažuju mnoge firme kako bi držala motivirajuće govore raznim grupama profesionalaca, a svaki svoj izlazak pred publiku bivša državna sekretarica naplaćuje ogromnih 200.000 dolara.

Tako je proteklog mjeseca u Chicagu održala govor o mogućim posljedicama imigracijske i zdravstvene reforme na kojem ju je slušalo 15 hiljada stručnjaka za ljudske resurse.

'Tražena roba' u Americi

Da je ''tražena roba'' u Americi pokazuju brojni primjeri govora koje je održala u posljednje vrijeme, poput onog namijenjenog investitorima u nekretnine u Dallasu, menadžerima u L.A.-u i direktorima raznih firmi u Grand Rapidisu.

Osim toga već je čekaju i dogovoreni nastupi pred turističkim agentima, trgovcima nekretninama, te trgovcima nastupe. (Danas.net.hr)