SAD: U Kaliforniji četvero ubijenih, među njima i dijete
Foto: Tuzlanski.ba

Najmanje četvero ljudi, među kojima je i dijete, ubijeno je u srijedu navečer u pucnjavi u poslovnoj zgradi u Orangeu i američkoj saveznoj državi Kalifornija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz policije je saopćeno da je napadač teško ranjen. Ovo je treća masovna pucnjava u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u dvije sedmice.

Glasnogovornica policijske uprave u Orangeu Jennifer Amat izjavila je da se pucnjava dogodila u dvospratnoj poslovnoj zgradi s većim brojem malih kompanija. Prema njenim riječima, napadač je hospitaliziran. Još nije poznato je li sam sebe ranio ili je policija pucala u njega.

Policija nije dala nikakve detalje o žrtvama, osim da je među žrtvama i maloljetnik i da je jedna žena teško ranjena.

Guverner Gavin Newsom ubistva je nazvao "zastrašujućim i potresnim".

Ljudi su se okupili ispred zgrade nakon pucnjave u nadi da će dobiti informacije o članovima svojih porodica koji su se u trenutku pucnjave nalazili u zgradi.

Ovo je treća masovna pucnjava nakon one u salonima za masažu u Atlanti kada je ubijeno osmero ljudi, među njima šest Azijki. Još jedan slučaj dogodio se u supermarketu u Boulderu u Coloradu gdje je ubijeno desetero ljudi.

Grad Orange udaljen je oko 48 kilometara od Los Angelesa i dom je za oko 140.000 ljudi. Amat je navela da je pucnjava najgora koja se desila u ovom gradu od decembra 1997. godine, kada je napadač naoružan puškom izveo napad na zgradu kalifornijskog Ministarstva saobraćaja.

Tada su ubijene četiri osobe, a bilo je i ranjenih.