Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da "nije siguran da će doći do dogovora", u razgovoru sa porodicama talaca koje su ga danas srele.

Netanyahu porodicama talaca: Nisam siguran da će doći do dogovora
Foto: Arhiva

Netanyahu se sreo sa predstavnicima grupe koja traži da se njihovi najmiliji oslobode vojnim pritiskom, a ne sporazumom s Hamasom. 

Premijer Benjamin Netanyahu rekao je da "nije siguran da će biti dogovora", porodicama talaca koje su ga danas srele, a predstavljaju grupe koje zahtijevaju da se njihovi najmiliji oslobode vojnim pritiskom, a ne sporazumom s Hamasom.

Jedan od rođaka koji je učestvovao na sastanku, Zvika Mor, čiji je sin Eitan zarobljen u Gazi, kasnije je za hebrejske medije rekao da je njegov utisak bio da Netanyahu "ne vjeruje da će biti dogovora", piše Times of Israel

Mor kaže da su on i kolege sa foruma Gvura i Tikva, koji predstavljaju porodice nekih poginulih vojnika, odnosno nekih talaca, izrazili zabrinutost zbog potencijalnog dogovora o kojem se trenutno pregovara.

Na forumima se navodi da je Netanyahu ponovio tokom sastanka da će, ukoliko se dogovor završi, "zaštititi interese Izraela". Kažu da je premijer rekao američkom državnom sekretaru Antoniju Blinkenu na njihovom jučerašnjem sastanku da "Izrael neće napustiti 'Filadelfijski koridor' i 'Necarim koridor' ni pod kojim okolnostima".