Nestašne studentice: Opušteno napravila 'uši' predsjedniku Obami
Foto: Tuzlanski.ba

Obame je djevojke iz tima Ledi Haskiz primio povodom njihove pobjede nad timom Luisvila, u finalu turnira NCAA.

obama-studentice

Da ni lider tzv. slobodnog svijeta nije bezbjedan od šaljivdžija koje drugima vole da prave "uši" na grupnim fotografijama potvrđuje fotografija koja je nedavno snimljena u Bijeloj kući, na ceremoniji povodom pobjede ženskog košarkaškog tima Univerziteta u Konetiketu.

Dvije nestašne studentkinje tom prilikom su napravila "uši" predsjedniku SAD Baraku Obami, koji ništa ne sluteći ponosno pozira sa sportskom jaknom šampionata na kojoj je izvezeno njegovo ime, poklonom pobjedničkog tima Ledi Haskiz.

Djevojke koje su se na ovaj način našalile sa predsjednikom "identifikovane" su kao Stefani Dolson i Kija Stouks, koje se na snimku cere od uha do uha, očigledno zadovoljne svojom malom šalom.

Dolsonova se kasnije ovim poduhvatom pohvalila i na Tviteru: "Opušteno napravila 'uši' predsjedniku! Super se provela sa ekipom. O, a evo i predsjednika", piše ona, prilažući fotografiju iz Bijele kuće.

Obame je djevojke iz tima Ledi Haskiz primio povodom njihove pobjede nad timom Luisvila, u finalu turnira NCAA, a takođe i kao znak priznanja za njihov društveno koristan rad, u koji, između ostalog, spadaju posjete ozbiljno bolesnoj djeci i u učešće u humanitarnoj akciji Šetnja za autizam, prenosi Blic.

Na kraju, Obama je naglasio i da je posebno ponosan što ove sportistkinje predstavljaju uzor njegovim kćerkama, Saši (12) i Maliji (15).

"Kao otac dvije mlade, lijepe, sportski građene i visoke kćerke, uvijek imam osmijeh na licu kad vidim ovakve sportistkinje, koje tako dobro predstavljaju svoju školu i svoju zemlju", zaključio je predsjednik SAD. (24sata.info)