Krava propala kroz krov i usmrtila muškarca na spavanju
Foto: Tuzlanski.ba

Vlasnika krave očekuje optužnica za teško ubistvo

krava-krovNjegova supruga i krava koja je propala kroz limeni krov ostali su nepovrijeđeni, a šokirana porodica je od policije zatražila istragu o cijelom slučaju.

Žoao Maria de Souza (45) tragično je nastradao kada je kroz plafon njegove kuće propala krava teška tonu i po, pala na njega zbog čega je u bolnici naknadno preminuo.

Prije pada krave De Souza je mirno spavao sa svojom suprugom, a krava za koju se predpostavlja da je pobjegla sa obližnje farme, popela se na limeni krov kuće u brazilskom gradu Katrigi.

Muškarca su poslije pada krave sa krova sa prijelomom noge prevezli u bolnicu. Iako je sat vremena bio pri svijesti i razgovarao sa boliničarima, stanje Žaoa se iznenada pogoršalo i on je kako je kasnije obdukcijom utvrđeno umro od unutrašnjeg krvarenja, prenosi Telegraf.

Njegova supruga i krava koja je propala kroz limeni krov ostala je nepovrijeđena, a šokirana porodica je od policije zatražila istragu o cijelom slučaju. Majka preminulog muškarca, rekla je da ne može vjerovati da je njen sin umro na ovakav način. Policija još uvijek traži vlasnika krave, a ako bude pronađen čeka ga optužnica za teško ubistvo.