Policija smatra da su nestali psi američki buldozi i upozorava javnost da im ne prilazi.

Britanska policija traga za nestalim psima koji su vjerovatno umiješani u smrt čovjeka
Foto: Anadolu Agency

Britanska policija izdala je hitan apel u četvrtak da se pronađu dva psa koji su možda umiješani u smrt čovjeka, javlja Anadolu.

33-godišnja žrtva pronađena je mrtva u zadnjem dvorištu imanja u Ruberiju, predgrađu Birminghama, u zapadnom Midlandsu, odakle su, kako se vjeruje, došli psi.

“Danas se radi obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. U ovoj fazi radimo na uvjerenju da ga je napao najmanje jedan pas, što je moglo doprinijeti njegovoj smrti”, navodi se u saopštenju policije.

Policija je saopštila da su dva psa zaplijenjena, ali da su dva još na slobodi. Zvaničnici su objavili fotografiju jednog od nestalih pasa.

“Vjeruje se da nijedan od pasa koji su uključeni nije zabranjena pasmina. Vjeruje se da su psi koje još uvijek tražimo tip američkog buldoga”, navodi policija.

Inspektorka Leanne Chapman rekla je da su policajci u kontaktu s veterinarima i lokalnim vlastima, te da koriste dronove da pretražuju šire područje.

“Stvarno moramo da se čujemo sa svakim ko je vidio ove pse i od vitalnog je značaja da ako ih vidite, ne prilazite im već odmah nazovete hitne službe”, rekla je Chapman.