Kristina Joksimović, bivša manekenka i finalistkinja izbora za Miss Švicarske, ubijena je u februaru ove godine u svom domu u Biningenu, u blizini Bazela. Njen suprug Thomas priznao je da ju je ubio, a Savezni sud nije prihvatio njegovu žalbu da ga se pusti iz pritvora jer je to, kako tvrdi, učinio u samoobrani.

Bivšu finalistkinju za Miss Švicarske suprug ubio, raskomadao i samljeo u blenderu
Foto: Screenshoot | Instagram

Federalni vrhovni sud Švicarske nedavno je odbio žalbu Tomasa J., supruga Joksimovićeve, čime je potvrđena odluka o njegovom zadržavanju u pritvoru. Tomas je, prema izvještajima lokalnih medija, priznao ubistvo svoje supruge tokom rekonstrukcije zločina, tvrdeći da je to uradio u samoodbrani nakon što ga je Kristina napala nožem, piše Skynews.

Međutim, detalji iz sudskih dokumenata govore drugačiju priču. Prema obdukcijskom izvještaju, Kristina Joksimović zadavljena je na smrt, a nakon toga njeno tijelo je raskomadano u vešernici porodične kuće. Kao oružja korišćeni su ubodna testera, nož i baštenske makaze, dok su djelovi tijela potom dodatno usitnjeni ručnim blenderom i rastvoreni u hemikalijama. Ovaj bizarni postupak šokirao je i same istražitelje.

Tomas je uhapšen dan nakon što je treća strana otkrila posmrtne ostatke Kristine Joksimović. U početku je tvrdio da ju je zatekao mrtvu, a zatim u panici raskomadao njeno tijelo. Njihov brak bio je pun nesuglasica, a par je imao dvoje dece, prenosi Tuzlanski.ba.

Dok švicarske vlasti i dalje vode postupak, javnost je zgrožena ne samo brutalnošću zločina već i hladnokrvnošću s kojom je izvršen.