Brigade Al-Qassam na Telegram nalogu objavile su da su protivpješadijskom municijom izveli napad na izraelske vojnike u okrugu Tennur na istoku Rafaha

Brigade Al-Qassam: Pogodili smo izraelske snage u Rafahu, ima mrtvih i ranjenih
Foto: Anadolija

Vojno krilo Hamasa, brigade Al-Qassam, objavilo je da su pogodili izraelske vojnike u gradu Rafah na jugu Pojasa Gaze te da su neki od vojnika ubijeni, prenosi Anadolu.

Brigade Al-Qassam na Telegram nalogu objavile su da su protivpješadijskom municijom izveli napad na izraelske vojnike u okrugu Tennur na istoku Rafaha.

U saopštenju se navodi da je među izraelskim vojnicima bilo mrtvih i ranjenih, a helikopteri izraelske vojske potom su sletjeli u regiju kako bi transportovali poginule i povrijeđene.

Širom Pojasa Gaze vode se sukobi između palestinskih snaga otpora i izraelske vojske, koja je kopnenim putem izvršila ofanzivu na regiju.

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (VSUN) koja zahtijeva hitan prekid vatre.

Od 7. oktobra prošle godine u izraelskim napadima na Gazu ubijeno je najmanje 41.272 Palestinca, uključujući 16.795 djece i 11.378 žena, dok je 95.551 osoba ranjena.

Kontinuirana blokada enklave dovela je do ozbiljne nestašice hrane, čiste vode i lijekova, a veći dio regije je u ruševinama.

Izrael se suočava sa optužbama za genocid zbog svojih napada u Gazi pred Međunarodnim sudom pravde.