Njihova tijela odvezena su na obdukciju na Institut za sudsku medicinu gdje će se utvrditi kada i kako je nastupila smrt.

Femicid u Srbiji: Muž jastukom ugušio suprugu, pa se objesio
Foto: Tuzlanski.ba

P. I. (67) jutros je ugušio jastukom svoju vanbračnu partnerku R. S. (64) u porodičnoj kući u jednom selu nadomak Smederevske Palanke, a potom je izvršio samoubistvo vješanjem.

"Sumnja se da je do ubistva došlo u jutarnjim satima kada je P. I. iz za sada nepoznatog razloga jastukom ugušio emotivnu partnerku u krevetu, a zatim je izašao ispred kuće u dvorište, gdje već nekoliko godina živi sa R.S., i objesio se ispred trijema", kaže dobro obavješten izvor i dodaje:

"Neko od komšija je vidio da se P. I. objesio i odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć. Kada su ljekari i policija došli na lice mjesta, zatekli su i tijelo žene. Nažalost, ljekari su mogli samo da konstatuju smrt supružnika."

Njihova tijela odvezena su na obdukciju na Institut za sudsku medicinu gdje će se utvrditi kada i kako je nastupila smrt. Istraga vodi Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Kako se saznaje, prema riječima njihovih komšija, oni nisu znali da P. I. i R. S. imaju narušene porodične odnose, pa ih je zločin sve šokirao.