Zagreb: Sedam državljana BiH otrovalo se plinom, jedna osoba preminula
Foto: Tuzlanski.ba

Sedmero državljana BiH otrovalo se plinom u kući u zagrebačkom naselju Resnik. Nažalost jedan muškarac je preminuo.

Podsjetimo, JVP Grada Zagreba je sinoć oko 23,45 sati zaprimila poziv policije za pomoć oko otvaranja stana s pretpostavkom da se radi o curenju plina.

Kako je saopštila zagrebačka policija jučer oko 23 sata na području Maksimira u Ulici I. Resnik, u kući vlasništvo 66-godišnjakinje, najvjerovatnije je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom sedam državljana Bosne i Hercegovine, od posljedica čega je 57-godišnjak smrtno stradao, dok su muškarci starosti 42,33,26,24,22 i 21 godinu prevezeni na bolničko liječenje u zagrebačke bolnice. Uviđaj će se nastaviti danas.

- Imamo sedmero državljana BiH, od kojih je najstariji (57) smrtno stradao. Ostalim muškarcima, starosti od 21 do 42 godine, pružena je liječnička pomoć u zagrebačkim bolnicama. Ono što je policija za sada utvrdila, a to je da je u tom prostoru bila visoka koncentracija ugljičnog monoksida, najvjerovatnije od plinskog bojlera. Kuća je zapečaćena, plin je zatvoren i slijedi uviđaj nakon kojeg ćemo moći točno reći što se dogodilo, izjavila je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke, javlja HRT.