Dodaje se da su sve hrvatske hitne službe, nadležne institucije i ministarstva u stalnoj komunikaciji s kolegama iz Bosne i Hercegovine te pažljivo prate razvoj situacije.

Nakon Vučića, oglasio se i premijer Hrvatske, Andrej Plenković: Spremni smo pomoći
Foto: Arhiva | Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u povodu katastrofalnih poplava koje su jutros pogodile dijelove Bosne i Hercegovine ponudio pomoć.

"U povodu katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, posebice područja Jablanice, Fojnice, Konjica, Kiseljaka i Kreševa, u kojima je tragično stradalo najmanje 15 osoba, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković kontaktirao je predsjedateljicu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanu Krišto, kako bi joj izrazio saučešće te ponudio pomoć u saniranju posljedica ove prirodne katastrofe. Nadamo se što manjem gubitku ljudskih života", naveli su iz Vlade Hrvatske.

Dodaje se da su sve hrvatske hitne službe, nadležne institucije i ministarstva u stalnoj komunikaciji s kolegama iz Bosne i Hercegovine te pažljivo prate razvoj situacije.

"Hrvatski veleposlanik u Sarajevu Ivan Sabolić obilazi stradala područja središnje Bosne. Vlada Republike Hrvatske odmah će reagirati i pružiti svu potrebnu podršku čim bosanskohercegovačke vlasti definiraju konkretne potrebe i upute službeni zahtjev za pomoć. Hrvatska je spremna djelovati kroz Uprave civilne zaštite, vatrogasne jedinice, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, kao i preko Hrvatskog crvenog križa, ovisno o obliku pomoći koju zatraže vlasti Bosne i Hercegovine", ističe se u saopštenju Vlade Hrvatske i dodaje:

"Vlada Republike Hrvatske izražava duboko suosjećanje sa svim porodicama pogođenima ovom tragedijom te je, kao i uvijek do sada, spremna pokazati solidarnost i pružiti pomoć susjednoj i prijateljskoj Bosni i Hercegovini u ovim teškim trenucima."