Medicinski helikopter H-145 izvukao je povrijeđenog pacijenta iz zone slijetanja na platou željezničke stanice i uspješno ga evakuirao u Kantonalnu bolnicu Mostar 'Safet Mujić'.

Helikoper EUFOR-a evakuisao povrijeđeno dijete sa područja Donje Jablanice
Foto: EUFOR | Evakuacija

Helikoper EUFOR-a učestvovao je u evakuaciji povrijeđenog djeteta sa područja Donjoj Jablanici koje je pogođeno poplavama.

"Jutros je EUFOR primio zahtjev Ministarstva odbrane BiH za pomoć u medicinskoj evakuaciji povrijeđenog djeteta, sa područja pogođenog poplavama u Donjoj Jablanici. Medicinski helikopter H-145 izvukao je povrijeđenog pacijenta iz zone slijetanja na platou željezničke stanice i uspješno ga evakuirao u Kantonalnu bolnicu Mostar 'Safet Mujić'. EUFOR želi brz oporavak našem malom heroju i stoji uz sve građane koji su pogođeni katastrofalnim poplavama u BiH, u vrijeme kada im je to potrebno", poručili su iz EUFOR-a.

Najmanje 18 osoba tokom noći i dana smrtno je stradalo uslijed katastrofalnih poplava i klizišta u Bosni i Hercegovini.

Prema posljednjim informacijama iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona na području Jablanice život je izgubilo 16 osoba.

Ranije je saopšteno kako je poginula i jedna starija žena u kući u Fojnici. Takođe, u mjestu Gojevići kod Fojnice tokom dana izvučeno je tijelo muškarca iz jednog od poplavljenih automobila.

Nažalost, broj žrtava mogao bi biti veći jer se još traga za nekoliko desetina osoba u sjevernoj Hercegovini, ali i centralnoj Bosni, istakli su zvaničnici.