Crveni križ Tuzlanskog kantona prema uputama Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine pokreće akciju prikupljanja humanitarnih roba za potrebe stanovništva pogođenog poplavama.

Crveni križ TK u akciji prikupljanja roba za stanovništvo pogođeno poplavama
Foto: Anadolu Agency | Poplave u BiH

Kako bi se pomoglo porodicama koje su ostale bez svojih domova, Crveni križ pokreće akciju prikupljanja najpotrebnijih stvari kako bi im se pružila prva pomoć.

Trenutne potrebe su:

Vreće za spavanje
Kreveti
Madraci
Lopate
Čizme
Prehrambeni paketi
Voda
Higijenski paketi
Pumpe za izbacivanje vode
Isušivači

Roba se može dostaviti u prostorije Crvenog križa Tuzlanskog kantona (Borić 3) svakog dana u periodu od 9:00 do 18:00 sati. 

''Najljubaznije vas molimo da prilikom doniranja navedene opreme i sredstava, vodite računa da ista budu u novom i upotrebljivom stanju. Napominjemo da su navedene potrebe trenutne, te postoji mogućnost ažuriranja istih u narednim danima'', saopšteno je. 

Crveni križ Tuzlanskog kantona putem strukture Crvenog križa u Bosni i Hercegovini stavio je na raspolaganje sve svoje ljudske i materijalne resurse u cilju odgovora na potrebe stanovništva pogođenog poplavama, te putem hitnog operativnog centra koordiniše aktivnosti u saradnji sa višim nivoima organizovanja Crvenog križa u Bosni i Hercegovini.